Sidor

fredag 29 mars 2013

tekniska saker och förklaringar

Igår var jag iväg till en kompis och kollade på film och hade en jättebra dag helt enkelt :)

vi började pratade lite om mina bilder, och hon ville veta hur jag gjorde när jag ritade i photoshop... så idag när jag vaknat och piggnat till så satte jag igång och gjorde en bild och under processen tog jag några printscreens av bilden, och jag ska försöka förklara hur jag gjorde bilden :)

(tryck på bilden för att se orginalstorlek)

jag förklarar bilderna uppifrån och ner.
Först letar jag upp en referensbild på karaktären jag ska göra, om jag gör en "känd" alltså.
Jag letar även upp en pose, som jag vill att min karaktär ska ha.
Sedan skissar jag upp hur jag vill att bilden ska vara.

När jag är nöjd med "kanten" (vad heter det på svenska... > outline menar jag)
så färgar jag väldigt slarvigt i färgerna som ska användas.

Allt det är på nya lager.
När allt det är klart så ordnar jag med "kanten" så att den ska bli helt rak och "ren".
Det  ska i princip gå att se vem det är jag har gjort utan färgerna :)

efter det blir det detaljer, här visar jag hur jag gjorde ögat, med ett nytt lager och så använder jag skuggor och highlights och när alla detaljer är klara så fixar jag resten av skuggorna, på kläderna och kroppen och allt sånt :P

Sen är bilden klar.






Och ni som följer mig både här och på deviantart får en väldigt exklusiv bild här, för den är till min serie jag gör på deviantart med Disney tjejerna som byter kläder med varandra, och Ariel ska inte, tekniskt sett visas än, då det är flera andra tjejer emellan :P


(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!

torsdag 28 mars 2013

Tingeling och ballonger


Jag såg nu att mitt förra inlägg var mitt hundrade... woohoo. Det har bara tagit mig två år (nästan) att skriva 100 inlägg.



Men nu ska jag verkligen försöka bli bättre på det här :)
(jag googlade tillochmed ballonger att fira med)
                                                     >




Jag nämde i ett tidigare inlägg att jag håller på med en bild till min systerdotter Alva i photoshop, och jag blev just klar med den, och jag är faktiskt riktigt nöjd över hur den blev.


Det jag är mest nöjd över är att jag gjorde en egen pensel :O
jag vet det låter jättesvårt... eller kanske inte.
 Jag trodde iallafall att det skulle vara supersvårt att göra en egen pensel, men den tutorialen jag hittade förklarade allt i detalj och jag lyckades göra egna "disney-glitter-stjärnor", ni vet som glittrar runt disneyprinsessornas klänningar och såvidare?


Klicka på den för att se den större ^^

Om jag får vara så egoistisk att säga att bilden verkligen ger en disneykänsla, så säger jag det :P
Allt på den bilden har jag knåpat ihop med mina enga fingrar, poserna, gräset (Eller ja jag använde gräspenseln som finns i photoshop, och vred och vände på stråna så att dom skulle ligga rätt) kläderna, skorna... ja allt.

Visst jag hade referensbilder till Tingeling och bakgrunden. och mönstret på Tingelings klänning kommer ifrån ett blad på google, och löven i trädkronorna är också från googlebilder. Men jag klippte till dem och ställde in synligheten på det... Så jag tycker ändå att jag kan säga att jag gjort den helt själv, från skratch :P

Och det är "glittret" runt älvorna som jag gjorde en pensel till :)

(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!

onsdag 27 mars 2013

Sex and the city och walkers


Jag har inte bara pysslat med photoshop utan jag har även hunnit kolla ikapp till näst sista avsnittet av The walking dead... och igår när jag kollade på det så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, vilket folk kanske tycker är konstigt då det trots allt handlar om en massa zombies och överlevare, men som sagt så satt jag i min ensamhet och grät :P
kommer att vara väldigt tomt tills i höst när fjärde säsongen kommer igen, och det säger jag med ett avsnitt kvar av den här säsongen... men jag älskar som sagt den serien :)


En annan serie jag kollar på just nu är The carrie Diaries, en serie som väldigt många verkar tycka är dålig, vilket jag verkligen inte håller med om.

Visst, i Sex and the city så nämner Carrie att hon växte upp med sin mamma och att hennes pappa lämnade dem när Carrie var 3, och i den här serien lever hon med sin syster och pappa som är änkeman.

I SATC berättar Carrie om att hon förlorade sin oskuld när hon var 17 till någon kille hon inte var tillsammans med. I the Carrie diaries är Carrie fortfarande oskuld... men hon fyllde nyss 17 så än så länge kan det fortfarande "vara sant"... såvida det inte blir till sin nuvarande pojkvän Sebastian, då jag har för mig att Carrie (i SATC) sa att den hon förlorade oskulden till hette Seth.

SATC-Carrie träffar i ett avsnitt en av sina gamla pojkvänner som hon var tillsammans med, Jeremy. Om jag inte minns fel så var dem ett seriöst par en stor del av hennes ungdom.

Men trots att jag vet alla de här detaljerna om Carries bakgrund så gillar jag den här serien väldigt mycket, mycket för att jag älskar verkligen SATC, jag har både dvdboxen (den som är formad som en skolåda ;P) och båda filmerna.
Nu var det kanske länge sen jag kollade på någon av dom... men SATC har varit en del av min uppväxt så det är lite svårt att släppa taget om Sarah Jessica Parkers version av Carrie.

Men jag tycker faktiskt att the Carrie diaries är värt att kolla på om man har sett något avsnitt av SATC (eller alla :P) och gillade det, för hittils har det varit väldigt kul att få "träffa" Carrie igen... även om den unga Carrie inte riktigt verkar som att hon kommer att växa upp till SATC Carrie, med kill-problem och sexkunskap, så tror jag att hon är på god väg :)




(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!

Bakgrundsbyten och bilder...typ


Jag har lekt lite med designen till bloggen idag...
Jag har nu bestämt mig för den här bakgrunden, men bannern är helt fel, men jag är alldeles för trött för att fixa det nu, så det får vänta tills imorgon, då ska jag fixa en banner som passar bakgrunden bättre :)



Vad har jag haft för mig nu den senaste tiden då?

Jo jag var barnvakt i en vecka, Lulu åkte hem igår, så jag har inte haft så mycket tid för mig själv, utan har fokuserat mig på att hålla honom glad och nöjd... Lättare sagt än gjort ska jag säga er.
Han är inne i en period där allt ska vara som han vill att det ska vara, och om man ber honom att vänta lite så kan det lätt hända att man får en utskällning :P

Men nu är jag "ledig" igen och har pysslat lite med photoshop idag, gjorde bakgrunden och håller även på med en teckning till Alva.

När jag var hemma hos syster förra månaden, så berättade jag en saga för Alva om henne, Pippi och Tingeling, de hittade en skattkarta och med hjälp av en trollspik och lite älvguldstoft (tss vad, jag lånade lite ifrån andra sagor ;P) kunde alla hjälpa till att hitta skatten.
Hon verkade gilla den mycket, så jag tänkte att jag skulle knåpa ihop en bild till henne under lediga stunder :)

Nä nu ska jag läsa lite och försöka sova lite :)


vi hörs

(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!


söndag 17 mars 2013

Vildhästar och Zombies

Jag har spelat sims som en galning de senaste dagarna... men trots det har jag även hunnit med att rita några request jag fått från några på Deviantart och bakat bröd och annat smått och gott....

men åter till sims, när man spelar det en längre tid så kommer det att hända väldigt märliga saker i spelet.
Jag fick The sims 3 Supernatural av Emil i födelsedagspresent och med det spelet kom det några zombieinvationer titt som tätt i Sunset Valley, och efter att ha installerat Årstider så blev invationerna väldigt intressanta :P



Här har vi en Zombie som är rädd för lite vatten... eller så gillade han sitt paraply väldigt mycket och ville inte släppa taget om den :D












En annan rolig glitch hände mig alldeles nyss, min sim jobbar som spökjägare och var över till ett hushåll i staden och rensade det ifrån poltergeists.
När jag dammsuger (bäst beskrivet) upp ett av spökerna så spawnades en vildhäst på tomten jag var på...

Eller nästan iallafall...




Jag visste inte att hästar kunde klättra i träd... vildhästar kanske kan det. :)


Nåväl det får bli ett kort inlägg nu, men vi hörs snart igen ^^

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!

fredag 15 mars 2013

Fuuu och Sims


Häromdagen, efter att jag kommit hem ifrån syster, så tänkte jag
"Jag vill spela sims" hela dagarna jag var borta var det enda jag kunde tänka på att jag ville spela sims.

Jag startar datorn, den sköter sig och startar som den ska och verkar glad att se mig igen. (Okej jag vet att det är en dator och den inte har känslor, men det hör inte hit)
Jag kollar allt jag inte kunnat kolla medans jag varit borta, DeviantArt, Mysims3 blog osv.
"nä" tänkte jag "Nu jäklar ska jag spela sims", jag öppnar startprogrammet för spelet och den hälsar mig glatt att det finns minsann en updatering att hämta om jag ville det... efter lite velande väljer jag iallafall att uppdatera spelet och medans den sköter sitt går jag raka vägen till modthesims för att hitta uppdateringar till mina mods.

Jag har inte många mods, men de få jag har kan jag inte vara utan och håller tummarna medans jag går igenom min lista med mods och lyckas uppdatera alla.

När allt fixande och trixande är klart trycker jag på "play" (eller spela kanske det står)

Först trillade jag av stolen när det helt plötsligt hoppar upp ett Maxis intro, då jag har ett "no intro" mod trodde jag att det som vanligt skulle börja med laddningssidan, men nej, nu hade EA smygit in ett Maxis intro som sagt...
jag kravlar mig upp från golvet (okej jag ramlade aldrig av stolen, men min version av det hela är roligare) och låter spelet ladda klart och väljer min "gubbe" som tydligen var i Kina för tillfället.
Kameran zoomar in min sims som håller på att knuffa statyer.
tillsammans löste vi gravkammaren och jag får veta att Fing (som min sim så vackert heter) uppnått visumnivå 3 och kan köpa ett kamratintyg i Kina.

Jag ska just gå till handlaren på marknaden då min dator kraschar :O





När jag väl får igång datorn igen tänker jag att det måste vara mina kära mods som spökar, motvilligt tar jag bort den mappen från spelet och startar igen. Samma procedur igen

*trilla av stolen
*kravla upp igen
*ladda klart
*kameran zoomar in
krash



FUUU

"Helvete" tänker jag medans datorn än en gång startar.

Självklart måste det vara uppdateringen som inte är helt stabil tänker jag och googlar efter hjälp.
Ingen annan på hela internet tycks ha råkat ut för krasch pågrund av patchen :(
Men får veta att det kan ju vara min dator som behövs uppdateras, den har ju stått ostartad i 2 nästan 3 veckor och en dator behövs uppdateras lite då och då.

Så jag söker efter uppdateringar. 7 viktiga uppdateringa och 3 valfria stod det. Jahapp, jag kollade vilka de oviktiga uppdateringarna var, de visade sig att nvida grafikkortet var en valfri. Bingo. sa jag och uppdaterade datorn och startar om och allt sånt.


När spelet kraschade ytterligare en gång började jag nästan gråta. Jag funderade på att bli amish och fly till landet och bosätta mig i ett torp i skogen och avskärma mig från allt tekniskt resten av livet.

 Jag kom till klädkammaren... Nä men, jag gick faktiskt till klädkammaren och tog fram kompressorn och tänkte "Nu jäklar ska jag blåsa rent datorn från damm"
För så mycket damm som det yr omrking i det här huset har jag aldrig varit med om. Jag hinner inte ställa undan dammsugaren innan ett nytt dammlager har samlats på golvet typ.

Jag kopplar ur datorn och blåser den fri från flera kilo damm (nu överdriver jag väldigt lite :P)
och jag är extra noga med fläkten till grafikkortet, som kanppt kunde snurra för de var helt tjockt med damm.

Jag kopplar in datorn igen, och jag lovar och svär att han sa tack när inloggningsskärmen hoppade upp :P

Jag går igenom nästan samma procedur som förut
*trilla av stolen
*kravla upp igen
*ladda klart
*starta nytt spel

SUCCE. Äntligen fungerar spelet som det ska igen :)


Haha hala den här långa texten bara för jag ville visa en bild av min "nya" sim, för dayum han är snygg ;)

Han är en varulv Berry sim, eller iallafall är han inte en vanlig sim, då han har en ljusgul hudton och hans färgschema är lite åt det gula/orangea hållet. Och vad jag har för mig så räknas färgglada simmar till Berry-simmar, jag kan ha fel, men det tror jag inte. :)


Ha de fint allihopa

(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯` Bye!